Viskio ir maisto deriniai. Ką rekomenduoja ekspertai?

2015-02-04
Raudonas vynas tinka su jautiena, pienas su dribsniais, alus su kepta duona…o su kuo geriausiai tinka viskis? Ar yra blogų derinių? Tikriausiai ne, bet kai kurie deriniai yra ypatingi.
Kepti šonkauliukai su ne pernelyg aštriu padažu puikiai tiks prie viskio.
Sūris.
Dūminiai ar prieskoniniai škotiški viskiai labiau tiks su stipraus kvapo ir skonio Rokforo sūriu, su saldesniais viskiais labiau tiks švelnesnis bri sūris, o norint pajusti skonių įvairovę, galima tiesiog ragauti ir lyginti kelių rūšių sūrius.
Geras kiaulienos kepsnys ir viskio taurė – puikus pietų derinys.
Šokoladas!
Viskis puikiai tinka su šokoladu, ypač juodu. Kuo daugiau kakavos sudėtyje, tuo geriau.
Suši.
O dar geriau suši + japoniškas viskis
Vaisiai.
Obuoliai ir kriaušės tinka geriausiai su viskiu.
Reikėtų vengti stiprių citrusinių vaisių, tokių kaip apelsinai, kurie užmaskuotų visą viskio skonį.
Tiesiog traškių užkandžių rinkinukas.
Paprasta, nereikia ilgo ruošimo ir, svarbiausia, skanu.
Skanaus! Ir sėkmės eksperimentuojant